jamp pisze:
Witam Wszyskich Skąd można ściągnąć wszystkie źródła żeby samemu przymierzyć się do porawienia i stworzenia płytki nnd.iso z poprawionymi wersjami instalatora i konfiguratora net_conf ??
zarówno instalator jak i net_conf to scripty shella. oba dostępne w instalacyjnym iso.
Co do problemów z Twoim dyskiem to proponowałbym żebyś najpierw podał DOKLADNY opis problemu wraz z dokladnymi danymi dotyczacymi twojego sprzetu (glównie chodzi o chipset plyty głównej i dysk).
Nie wierzę, że Twoim problemem jest instalator - korzysta on z danych wykrytych przez jądro podczas bootowania systemu.
Co do wykorzystania istniejących partycji to myslałem o tym, być może w przyszłości dodam taką możliwość. Na razie jednak, zależy mi przede wszystkim na usunięciu wszystkich błędów i niedoróbek. Nowe możliwości/funkcje muszą poczekać.
Co do net_conf to opcja o której mówisz jest w planach na najbliższą przyszłość, o ile się orientuję to virus już nad tym pracuje. Tu też przydałoby się więcej informacji - czy wszystko dostajesz przez DHCP? czy masz jakieś stałe ustawienia, które musisz przepoisywac z umowy?
Proponuję napisz dokładnie jak wygląda Twoja sytuacja, najlepiej na listę dyskusyjną NND, Błędy zgłaszj do Mantisa.
P.S. Przepraszam, że tutaj piszę, ale uciekł mi Twój mail - napisz do mnie jeszcze raz. Przedstaw swoje propozycje, może coś się z tego urodzi
P.S.2 fdisk się nie bardzo nadaje by użyć go w instalatorze...