Ad 1. Nie przesadzasz trochę? Ile to zjmuje? 30s? Minutę?
Ad 2. Jak nie chcesz to nie używasz... W niczym to nie przeszkadza... A jak wiesz jak, to go wyłączasz (jeden # w rc.router)
Ad 3. Bo wg wszelkich prawideł tak powinno być...
Ad 4. Jak to się objawiało? Jakie modele próbowałeś instalować?
Ad 5. Umiesz to przetłumaczyć? DHCP będzie ignorowało zapytania na eth0 no i tak powinno być... Jak ci to przeszkadza to zmień odpalanie DHCP na wywołanie z parametrem dhcp eth1
Ad 6. rc.htb nie jest mojego autorstwa - to zapożyczony skrypt. Być może wywala się przy dużej ilości komputerów. Zobacz na czym polega błąd - wygląda, że rate osiągnęło zbyt niską wartość i skrypt nie wpisał nic
Jakie łącze dzielisz na tych 200 userów?[/quote]
Na początek chciałem wyjaśnić ,że nie zamierzałem tu nażekać bo to przecież wersja nawet nie beta , tylko zwrócić uwagę na jakie problemy napotka użytkownik " na dzień dobry" na obecnym etapie rozwoju dystrybucji . A terza 2 zdania na temat ...
Ad1. Jeśli mam np. 50 komputerów z podziałem na grupy i przypisanymi nazwami to nie starczy 30 s ani nawt 300 !
Ad.2 Nadal uważam ,że mile widziana byłaby opcja użyj /nie używaj srwera DHCP
AD3. OK niech będzie
Ad4. Nie podniósł sie interfejs na żadnej sieciówce Intela , nie sprawdzałem modeli ale wydało mi się to dziwne ,że żaden moduł nie trafił w żadną sieciówkę
Ad5. Jeśli tak ma być to po co ta informacja - wprowadza tylko wrażenie ,że coś idzie nie tak
Ad6. Instalacja była na razie czysto hipotetyczna - wpisałem 200 na DSL512